en de dood

Dood… een thema wat we allemaal liever uit de weg gaan. We hebben niet geleerd om de Dood een plek te geven in ons Leven.

Hoe laat je jouw Leven los? Wat heb je nodig om op jouw manier de overstap in de Dood te kunnen maken? Hoe wil je afscheid nemen? En hoe wil je dat anderen afscheid van jou nemen?

Hoe laat je jouw geliefde los? Wat heb jij nodig om op jouw manier de Dood te kunnen aanvaarden en misschien minimaal verder te gaan met jouw Leven? Ook al is de ander er niet meer?

In dit laatste proces van het Leven, kom ik doen wat nodig is:

  • Samenzitten met de stervende om te spreken over de Dood
  • Spreken met de familie en vrienden over loslaten in de Dood
  • Effectieve stervensbegeleiding. Hier kan ik letterlijk naast de stervende en diens geliefden zitten om de overstap van Leven naar Dood te ondersteunen. Dit is géén verzorgende of medische ondersteuning.
  • Doorverwijzen naar Voorgangers – mensen die de afscheidsdienst schrijven en voorbrengen.
  • Doorverwijzing naar Uitvaartzorgers / begrafenisondernemers.
  • Rouwbegeleiding:
    * weken, maanden, jaren na het overlijden, kan ik weer gevraagd worden om blijvende of plots opstekende rouw te ondersteunen om een plaats te geven.
    * Misschien begint jouw rouw al voor het effectieve afscheid? Ook dan kan ik jou al ondersteunen.

Samen laten we Reiger ons meenemen naar de Wereld van Hella – de wereld van het niet meer fysiek leven.

Reiger neemt ons graag op de rug om zacht, zonder schokken, zonder haastige vleugelslagen op verkenning te gaan in het land van Dood. Reiger doet dit op JOUW manier, in jouw geloofsovertuiging, in respect voor jouw noden en wensen.

Je bent welkom – in leven en in dood.